Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

Deepak Chopra: Πέντε βήματα για ισχυρές προθέσεις


Η πρόθεση είναι το αρχικό σημείο κάθε ονείρου. Είναι η δημιουργική δύναμη που εκπληρώνει όλες μας τις ανάγκες, είτε πρόκειται για χρήματα είτε για σχέσεις, για πνευματική αφύπνιση ή αγάπη.     
                         
Οτιδήποτε συμβαίνει στο σύμπαν ξεκινάει από μια πρόθεση. Όταν αποφασίζω να αγοράσω ένα δώρο γενεθλίων, να κουνήσω τα δάχτυλα των ποδιών μου ή να τηλεφωνήσω σε κάποιον φίλο μου, όλα ξεκινούν από μια πρόθεση.
Οι σοφοί της Ινδίας παρατήρησαν πριν από χιλιάδες χρόνια πως το πεπρωμένο μας ουσιαστικά διαμορφώνεται από τις πιο βαθιές μας επιθυμίες και προθέσεις. Τα κλασικά Βεδικά κείμενα γνωστά ως Upanishads τονίζουν πως «Είστε αυτό που είναι οι βαθύτερες επιθυμίες σας. Οι προθέσεις σας ακολουθούν τις επιθυμίες σας. Η θέλησή σας ακολουθεί τις προθέσεις σας. Οι πράξεις σας ακολουθούν τη θέλησή σας. Το πεπρωμένο σας ακολουθεί τις πράξεις σας».
Η πρόθεση είναι μια καθοδηγούμενη παρόρμηση της συνειδητότητάς μας η οποία περιέχει τον σπόρο αυτού που θέλετε να δημιουργήσετε. Όπως οι πραγματικοί σπόροι, έτσι και η πρόθεση δεν μπορεί να βλαστήσει όσο την κρατάτε. Μόνο όταν απελευθερώσετε τις προθέσεις σας στα γόνιμα βάθη της συνειδητότητάς σας, μπορούν να βλαστήσουν και να ανθίσουν. Στο βιβλίο μου «Οι Επτά Πνευματικοί Νόμοι της Επιτυχίας», ο νόμος της πρόθεσης και της επιθυμίας εξηγεί τα πέντε βήματα που χρειάζονται για να τιθασεύσουμε τη δύναμη της πρόθεσης ώστε να δημιουργήσουμε ό,τι επιθυμούμε.
Αφεθείτε στο κενό
Τον περισσότερο καιρό ο νους μας είναι βυθισμένος σε σκέψεις, συναισθήματα και αναμνήσεις. Πέρα από αυτόν τον θορυβώδη εσωτερικό διάλογο, υπάρχει μια κατάσταση αγνής επίγνωσης η οποία συχνά αναφέρεται ως «κενό». Ένα από τα πιο αποτελεσματικά εργαλεία που έχουμε για να εισέλθουμε σε αυτό το κενό είναι ο διαλογισμός. Ο διαλογισμός μάς πηγαίνει πέρα από τον εγωκεντρικό νου, στη σιωπή και την ακινησία της αγνής συνειδητότητας. Αυτή είναι η ιδανική κατάσταση στην οποία μπορούμε να φυτέψουμε τους σπόρους της πρόθεσης.
Απελευθερώστε τις προθέσεις και τις επιθυμίες σας
Μόλις εγκατασταθείτε σε μια κατάσταση αναπαυτικής επίγνωσης, απελευθερώστε τις προθέσεις και τις επιθυμίες σας. Η καλύτερη ώρα για να φυτέψετε τις προθέσεις σας είναι κατά τη διάρκεια του διαλογισμού, καθώς η επίγνωσή σας παραμένει εστιασμένη στο σιωπηλό επίπεδο όλων των δυνατοτήτων. Αφού θέσετε μια πρόθεση, απελευθερώστε την – απλά σταματήστε να τη σκέφτεστε. Συνεχίστε αυτή τη διαδικασία για λίγα λεπτά μετά τον καθημερινό σας διαλογισμό.
Παραμείνετε εστιασμένοι σε μια κατάσταση αναπαυτικής επίγνωσης
Η πρόθεση είναι πολύ πιο ισχυρή όταν προέρχεται από ένα μέρος ικανοποίησης παρά από την αίσθηση της έλλειψης ή της ανάγκης. Παραμείνετε εστιασμένοι και αρνηθείτε να επηρεαστείτε από τις αμφιβολίες ή την κριτική των άλλων. Ο ανώτερος εαυτός σας γνωρίζει πως όλα είναι μια χαρά και θα είναι μια χαρά, ακόμα κι αν δεν ξέρει το πότε, το πώς ή το τι θα συμβεί.
Αποσπασθείτε από το αποτέλεσμα
Εγκαταλείψτε την άκαμπτη προσήλωσή σας σε ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα και ζήστε στη σοφία της αβεβαιότητας. Η προσκόλληση βασίζεται στον φόβο και στην ανασφάλεια, ενώ η απόσπαση βασίζεται στην αναμφισβήτητη πίστη στη δύναμη του πραγματικού Εαυτού. Βάλτε πρόθεση τα πράγματα να εξελιχθούν όπως πρέπει, απελευθερώστε τη και επιτρέψτε στις ευκαιρίες να έρθουν προς το μέρος σας.
Αφήστε το Σύμπαν να φροντίσει για τις λεπτομέρειες
Οι εστιασμένες σας προθέσεις θέτουν την απεριόριστη οργανωτική δύναμη του σύμπαντος σε κίνηση. Εμπιστευθείτε αυτή την απεριόριστη οργανωτική δύναμη να ενορχηστρώσει την ολοκληρωτική εκπλήρωση των επιθυμιών σας. Μην ακούτε τη φωνή που λέει πως πρέπει να έχετε τον έλεγχο, πως η επίμονη επαγρύπνηση είναι ο μόνος τρόπος για να γίνει το οτιδήποτε. Το αποτέλεσμα το οποίο προσπαθείτε τόσο σκληρά να επιτύχετε, μπορεί να μην είναι τόσο καλό για εσάς όσο αυτό που έρχεται με φυσικό τρόπο. Έχετε απελευθερώσει τις προθέσεις σας στο γόνιμο έδαφος των αγνών δυνατοτήτων και θα βλαστήσουν όταν έρθει η σωστή εποχή.
Deepak Chopra MD, FACP: Ιδρυτής του Ιδρύματος Chopra και συνιδρυτής του Κέντρου Ευεξίας Chopra. Είναι παγκοσμίου φήμης πρωτοπόρος στην ενσωματωμένη ιατρική και στην προσωπική μεταμόρφωση. Είναι επίσης πιστοποιημένος από το Συμβούλιο Εσωτερικής Παθολογίας, Ενδοκρινολογίας και Μεταβολισμού. Μέλος του Αμερικανικού Κολλεγίου Ιατρών και της Αμερικανικής Ένωσης Κλινικής Ενδοκρινολογίας.

Αγαπημένες Σκέψεις

...